Anjo van Hemert zingt op bruiloft en trouwerij

Zangeres – Anjo van Hemert

Als bevlogen zangeres treed ik regelmatig op. Ik zing als Alt-mezzosopraan als solist met koren of met mijn pianist Ton van der Voort of met de oude muziekspecialist Albert Moerman. Ook zing ik tijdens rouw-, trouw-, doop- en cantatediensten. Jaarlijks zing ik de altpartij in de door de Beekes Stichting in Naaldwijk georganiseerde uitvoering van Bach’s Lukas- of Markus- Passion onder leiding van Gerard Bal en vanaf 2016 door Alexander Prins. Verder zong ik met de dirigenten Wim Madderom, Danny Nooteboom, Leonardo Valiante en Wim Leising. Maar ook met Cor Bakker, Bert van de Brink, Anne E. de Bruijn en Petra Veenswijk. Met het koor Delft Blue zong ik het prachtige Pie Jesu van het Requim van Duruflé. Ik geniet ervan mensen blij te maken met mijn stem. En om een sprankje hoop en troost te bieden in mooie- èn in moeilijke tijden.

Alt-mezzosopraan

Anjo van Hemert en Joukeline Sizoo in de Kerstnachtdienst in PijnackerAls zanglerares en zangeres is het mijn missie om mijn passie voor muziek te delen. Dat doe ik tijdens mijn zanglessen in Zangschool Anjo van Hemert, en regelmatige optredens. Ik zing onder meer in Bach-cantate-, kerk-, doop- en rouwdiensten. Ook zing ik met mijn vaste pianiste Corien Benschop regelmatig in liedrecitals. De ervaringen die ik als zangeres opdoe, neem ik als zanglerares mee tijdens de lessen aan mijn leerlingen. Ik vind het belangrijk dat het verhaal van het lied geloofwaardig gebracht wordt. Echt en authentiek.

Ik studeer zang sinds 1992 en zing als Alt-mezzosopraan. Belangrijke lessen kreeg ik van mijn leraren: Ien Bouwmans, Jenny Haisma, Djoke Winkler Prins, Margreet Honig, Theresa Goble en Rita Dams. Ook haal ik mijn voeding uit de masterclasses en zomercursussen, die ik samen met de pianiste Corien Benschop volg. Zoals bij Luciënne Bouwman en Tan Crone, Miranda van Kralingen, Christa Pfeiler en Rudolf Jansen, Carolyn Watkinson en Kelvin Grout , Maarten Koningsberger en Roger Braun en Sarah Walker.

Opera

Mijn repertoire omvat opera en operette, oratoria, concertaria’s en liederen. Ik zing muziekstukken van componisten als Schubert, Schumann, Brahms, Mozart, Bosmans, Chausson, Fauré en ook Dowland, Purcell en Huijgens. Opera aria’s vormen mijn bijzondere passie, zoals ‘Stride la vampa’ uit Verdi’s Il trovatore of de mezzo-aria’s uit Samson et Dahlilah van Saint-Saëns. Daarnaast heb ik meerdere operetterollen op mijn naam staan, zoals Zenobia in Gasparone, Palmatica in Der Bettelstudent, Czipra in Der Zigeunerbaron en Leonetto in Boccaccio. Ook zong ik de operarollen Medoro in Orlando van Händel en Marzellina in Le nozze di Figaro van Mozart.

Anjo van Hemert - Diva DichtbijDiva Dichtbij

Sinds het voorjaar van 2011 ben ik aangenomen als Diva binnen de stichting Diva Dichtbij. Ik zing voor langdurig zieken in huiskamers van verpleeghuizen door het hele land. Door contact te maken met de bewoners ontstaan er emotionele, mooie momenten en gebeuren er onvergetelijke dingen. Het is heel bijzonder om te ervaren hoeveel troost en warmte mensen putten uit mijn stem. Tijdens deze bijeenkomsten met een lach en een traan, blijkt steeds weer hoe ik met mijn stem het verschil kan maken.

 

Uitvaart

Een uitvaart leent zich er speciaal voor om warmte en troost te bieden met een persoonlijk lied. Steeds vaker krijg ik het verzoek om de uitvaartmuziek te verzorgen. Iets wat ik graag en met veel liefde doe in samenwerking met de plaatselijke organist of pianist.
Meer informatie over wat er mogelijk is met betrekking tot zingen tijdens een uitvaart of begrafenis plechtigheid.

Trouwen

Op deze bijzondere dag laat ik jouw emotie horen in een lied. “Mag ik dan bij jou” kan klinken omdat het universeel van oprechtheid is. Maar wat denk je van : “Widmung“ van Robert Schumann: Du meine Seele, du mein Herz. Du meine Wonne, mein bess’res ich. Op de foto hierboven zong ik het Ave Maria van Bach- Gounod voor Merel en Sjaak op een mooie dag in augustus. Het was een intiem moment om nooit te vergeten. Voor Esther en Paul zong ik “Chanson d’amour” van Gabriel Fauré, dat is heerlijk romantisch. Of het vrolijke: “Bei dir sind meine Gedanken” van Johannes Brahms, dat fladdert heerlijk rond.
Ik zing voor jullie tijdens de kerkdienst, tijdens lunch of diner met piano, orgel, harp of een geluidsopname. Ik zorg voor een speciaal moment tijdens jullie trouwdag!

Duo

Samen met Corien Benschop vorm ik sinds 2004 een klassiek muziekduo. We volgen samen masterclasses en treden regelmatig op. We zijn samen te boeken voor alle hoogte- en dieptepunten in jouw leven.
Meer informatie over Duo Anjo van Hemert en Corien Benschop.

Zanglerares – Anjo van Hemert

Een stem kan troost bieden bij een uitvaart, warmte bieden bij een optreden en vreugde en liefde brengen tijdens een feest. Als zanglerares help ik graag bij het ontwikkelen van jouw zangstem!
Wil je mij een keer horen zingen of boeken voor een speciale gelegenheid? Neem dan contact op.

 

Anjo van Hemert - Zangeres & Zangschool

In Gouda: van der Palmstraat 49 - 2802VD - Gouda
In Pijnacker: Buurt & Zo - Prins Hendrikstraat 28 - 2641HK - Pijnacker

Telefoon: ​0182 601035
Of: 06 42990758

Facebook icon
LinkedIn icon

Website by BlinX Support