Anjo van Hemert zingt op bruiloft en trouwerij

Zangeres – Anjo van Hemert

Zingen is geluk.

Als ik zing voelt het voor mij alsof alles samen komt in klank  en woord. Ik neem je mee met een bijzonder verhaal in een lied.

Het is heerlijk om met Ton van der Voort een programma voor te bereiden en uit te voeren. We gebruiken klassiek repertoire als lied en Opera, maar ook jazz en kleinkunst vinden we heerlijk om mee bezig te zijn. We geven huiskamerconcerten in de Muziekstudio aan de Van der Palmstraat  in Gouda en zoeken ook graag naar andere locaties om ons programma uit te voeren. In de zomer van 2020 hebben we ons huiskamerconcert ook gestreamd. Henri Surquin op percussie was een toffe aanvulling.

In Bach Cantates zing ik de alt partij. In solo stukken zing ik mezzosopraan. Jaarlijks zing ik de altpartij in de door de Beekes Stichting in Naaldwijk georganiseerde uitvoering van Bach’s Lukas- of Markus- Passion onder leiding van Gerard Bal en vanaf 2016 door Alexander Prins. Verder zong ik met de dirigenten Wim Madderom, Danny Nooteboom, Leonardo Valiante en Wim Leising. Maar ook met Cor Bakker, Bert van de Brink, Anne E. de Bruijn, Yiorgo Moutsiaras en Petra Veenswijk. Met het koor Delft Blue zong ik het Pie Jesu van het Requim van Duruflé. Ik geniet ervan mensen blij te maken met mijn stem. Ook zing ik tijdens rouw-, trouw-, doop- en cantatediensten, om zo een sprankje hoop en troost te bieden in mooie- èn in moeilijke tijden.

Zangeres en Songcoach

Anjo van Hemert en Joukeline Sizoo in de Kerstnachtdienst in PijnackerAls zanglerares en zangeres is het mijn missie om mijn passie voor muziek te delen. Dat doe ik tijdens mijn zanglessen in Zangschool Anjo van Hemerten regelmatige optredens. Ik zing onder meer in Bach-cantate-, kerk-, doop- en rouwdiensten. Ook zing ik met mijn vaste pianist Ton van der Voort regelmatig in liedrecitals. De ervaringen die ik als zangeres opdoe, neem ik als zanglerares mee tijdens de lessen aan mijn leerlingen. Ik vind het belangrijk dat het verhaal van het lied geloofwaardig gebracht wordt. Echt en authentiek. "Zingen is een verhaal vertellen op toon"

Nog steeds laat ik mij coachen in de vorm van zanglessen. Ik begon ermee in 1992 en hoop er nooit mee te stoppen. het is gewoon te leuk om aan een stuk te werken en te sparren met iemand anders.

Zangcoaching kreeg ik van: Ien Bouwmans, Djoke Winkler Prins, Margreet Honig, Theresa Goble en Rita Dams. Ook haal ik mijn voeding uit de masterclasses en zomercursussen, die ik samen met de pianisten Corien Benschop en Ton van der Voort volgde. Zoals bij Luciënne Bouwman en Tan Crone, Miranda van Kralingen, Christa Pfeiler en Rudolf Jansen, Carolyn Watkinson en Kelvin Grout , Maarten Koningsberger en Roger Braun , Adriaan de Wit en Sarah Walker.

Opera

Mijn repertoire omvat opera en operette, oratoria, concertaria’s en liederen. Ik zing muziekstukken van componisten als Diepenbrock, De Falla, Schubert, Schumann, Brahms, Mozart, Bosmans, Chausson, Fauré en ook Dowland, Purcell en Huijgens. Opera aria’s vormen mijn bijzondere passie, zoals ‘Stride la vampa’ uit Verdi’s Il trovatore of de mezzo-aria’s uit Samson et Dahlilah van Saint-Saëns. Daarnaast heb ik meerdere operetterollen op mijn naam staan, zoals Zenobia in Gasparone, Palmatica in Der Bettelstudent, Czipra in Der Zigeunerbaron en Leonetto in Boccaccio. Ook zong ik de operarollen:"Medoro" uit: Orlando van Händel en Marzellina in Le nozze di Figaro van Mozart.

Anjo van Hemert - Diva DichtbijDiva Dichtbij

Sinds het voorjaar van 2011 zing ik als Diva binnen de stichting Diva Dichtbij. Dat is alweer 10 jaar! Ik zing voor langdurig zieken in huiskamers van verpleeg- en verzorgingshuizen door het hele land. Door zingend contact te maken met de bewoners ontstaan er emotionele, mooie momenten en gebeuren er onvergetelijke dingen. Met z'n allen meezingen en inhaken of juist een lied speciaal voor iemand gezongen. Het is heel bijzonder om te ervaren hoeveel troost en warmte mensen putten uit het optreden. Tijdens deze huiskamerconcerten met een lach en een traan, blijkt steeds weer hoe fijn het is om samen muziek te beleven; herinneringen komen boven; iemand zegt weer iets, na lang gezwegen te hebben of blijkt onverwachts te kunnen dansen!

 

Ave Maria op een Uitvaart

Een uitvaart leent zich er speciaal voor om warmte en troost te bieden met een persoonlijk favoriet muziekstuk. Steeds vaker krijg ik het verzoek om de uitvaartmuziek te verzorgen. Iets wat ik graag en met veel liefde doe in samenwerking met de plaatselijke organist of pianist of met mijn vaste pianist Ton van der Voort
Meer informatie over wat er mogelijk is met betrekking tot zingen tijdens een uitvaart of begrafenis plechtigheid.

Trouwen

Op deze bijzondere dag laat ik jouw emotie horen in een lied. “Mag ik dan bij jou” kan klinken omdat het universeel van oprechtheid is. Maar wat denk je van : “Widmung“ van Robert Schumann: Du meine Seele, du mein Herz. Du meine Wonne, mein bess’res ich. Op de foto hierboven zong ik het Ave Maria van Bach- Gounod voor Merel en Sjaak op een mooie dag in augustus in het prieel. Het was een intiem moment om nooit te vergeten. Voor Esther en Paul zong ik “Chanson d’amour” van Gabriel Fauré, een romantisch lied. Of het vrolijke: “Bei dir sind meine Gedanken” van Johannes Brahms, dat fladdert heerlijk rond.
Ik zing voor jullie tijdens de kerkdienst, tijdens lunch of diner met piano, orgel, harp of een geluidsopname. Ik zorg voor een speciaal moment tijdens jullie trouwdag!

Duo

Samen met Ton van der Voort vorm ik een klassiek muziekduo. We volgen samen masterclasses en treden regelmatig op. We zijn samen te boeken voor alle hoogte- en dieptepunten in jouw leven.
Meer informatie over Duo Anjo en Ton

 

Anjo van Hemert - Zangeres & Zangschool

van der Palmstraat 49 - 2802VD - Gouda

Telefoon: ​0182 601035
Of: 06 42990758

Facebook icon
LinkedIn icon

Website by BlinX Support