Leerlingen aan het woord

Heerlijk om te doen

Truus ( 70+) : Omdat koren vanwege de coronamaatregelen niet mogen oefenen heb ik gezocht naar een mogelijkheid om te blijven zingen. Me aangemeld bij Anjo. Veel stemoefeningen gericht op het groter maken van mijn bereik en verbeteren van voordracht. Inmiddels verschillende Schubert-liederen op het repertoire. Heerlijk om te doen. Fijne begeleiding! 


De CVT methode

Hilde ( 45) : Zeer kundige en warme zangdocente. Leerde mij in korte tijd de mogelijkheden van mijn stem kennen met de CVT methode…..absolute aanrader!


Ik kan niet meer zonder

Michelle ( 18) : Als gevorderde koorzanger zocht ik een zangdocent om me nog net iets verder te kunnen helpen, en waar ik even tot rust kan komen en muziek kan maken. Anjo begrijpt dit heel goed, sluit de les aan op mijn wensen en niets is te gek. Het is fijn om om de week even een uurtje van de wereld te zijn en samen te doen wat het mooiste is: muziek maken. Anjo is hierin erg betrokken, luistert naar de wensen en is erg veelzijdig. Ik kan niet meer zonder :)


My Daughter loves having lessons with Anjo

Mother: Anjo is a really nice and professional teacher. She always provide the best suitable ways to her students. My daughter (8 years old) has been studying with her for one year. Every lesson she can provide a lot of attractive and new methods, to keep my daughter with full concentration and interesting during the lesson. Anjo teaches my daughter not only children's songs, but also Disney songs, musical songs, and classic songs. My daughter really loves having lessons with Anjo.


Build healthy voice habits

Henny ( 53 ): Anjo is a supportive singing teacher that brings the best out of her students. She is very patient in working with me to improve my vocal range & strengths and to build healthy voice habits. I would recommend Anjo to anyone who needs singing lessons.


Kinderkerstles

Al een jaar zing ik met veel plezier bij Anjo en ontdek ik elke les weer nieuwe mogelijkheden met mijn stem. Om in de kerstvakantie veilig iets leuks met mijn dochter (4) te doen, zijn we samen naar Anjo gegaan voor een kinderkerstles. Anjo had het helemaal voorbereid met leuke liedjes en plaatjes erbij en wist er met haar warme, positieve benadering een heel gezellige les van te maken, goed aangepast op de interesses van een kleuter. Aan haar vriendinnetje verklapte mijn dochter na afloop: ‘Juf Anjo weet echt álles van muziek!’ En ik had zelf zo toch nog een muzikaal kerstgevoel.


Roodhapje - Leonie van der Wal

Roodhapje
Leonie van der Wal zong de hoofdrol in de kerstproductie van Holland Opera 2015. De kersverse muziek geschreven door Steven Kemperman.  Hieronder enkele recensies:

Tweemaal onderbreekt het mobieltje van Roodkapje, geweldig gespeeld en gezongen door Leonie van der Wal, de voorstelling  - Lees meer in de Theaterkrant
Recensie 20 december 2015, De Theaterkrant 

"De twee zangeressen, sopraan Leonie van der Wal en mezzosopraan Madieke Marjon, zingen kristalhelder en wisselen net zo snel van jas en mantel als van rol" - De Volkskrant
"De zangeressen Leonie van der Wal en Madieke Marjon spelen en zingen fris en aansprekend." - NRC

 


Zangles bij Anjo maakt mij altijd vrolijk!

Ellen van Drie ( 19)   Zingen doe ik al jaren, en het liefst de hele dag door. Ik wilde nog beter leren zingen en mezelf verbeteren, en zo kwam ik via een vriendin bij Anjo terecht. Wat doe je nou eigenlijk precies als je zingt? Ik had geen idee, je doet het gewoon. Maar door zangles bij Anjo ben ik me er nu veel meer van bewust. Letten op je ademhaling, ruimte maken, richting geven, kaak laten zakken, de tekst overbrengen, enzovoorts.

‘Kijk eens in de spiegel’, ‘doe eens dit met je handen’, ‘probeer het eens terwijl je denkt aan…’, ‘laat het stromen!’ - Anjo weet altijd hoe het nog mooier kan, en ondertussen leer je daar natuurlijk heel veel van!

Ik zing graag moderne muziek (pop, jazz), maar Anjo liet mij ook kennis maken met klassieke zang, en ik bleek het nog te kunnen ook! Vooral de afwisseling van genres maakt het leuk, en Anjo maakt steeds weer een nieuwe selectie voor me. Ik heb elke week les, en het bevalt me erg goed. Anjo is gewoon een hele goede en leuke zanglerares!


Ik voel me vrijer

Juliette ( 48)  Op de fiets, tijdens de afwas of zelfs onder de douche: ik heb altijd al graag gezongen. Ook had ik al eens in een koor gezongen. Maar een paar jaar gelden wilde ik toch meer met zingen doen; ik wilde verder komen. Bij Anjo heb ik geleerd om mijn adem en mijn stem beter te gebruiken en ik voel me nu vrijer, ik zing makkelijker en met meer zelfvertrouwen.

We beginnen een les bijvoorbeeld met een paar ademhalingsoefeningen of met een teloefening. Dan doen we zangoefeningen, variaties op toonladders. Daarna zing ik een lied dat ik thuis ingestudeerd heb. Anjo begeleidt op de piano en geeft aanwijzingen.

Wat ik erg prettig vind is dat de aanwijzingen van Anjo heel helder zijn. Ze hoort precies wat ik wel en niet goed doe en ze kan goed uitleggen wat ik kan verbeteren. Maar als ze iets mooi vindt, zegt ze het ook! Elke les leer ik meer. Het belangrijkste voor mij is dat ik erg veel plezier heb in de lessen. Het is heel ontspannend om even met niets anders bezig te zijn dan met muziek.

 


Jeanine

In ieder geval wil ik je bedanken, want ik heb in de afgelopen maanden ontzettend veel van je geleerd en daar zal ik ook nu zeker profijt van blijven ondervinden bij 't zingen op koor, in de kerk en waar dan ook.

En nog een persoonlijk complimentje: ik vind het knap hoe je met je leerlingen omgaat, ze op hun gemak kunt stellen, hoe je mensen aanvoelt en vertrouwen in hun kunnen uit blijft spreken!

 

 

Anjo van Hemert - Zangeres & Zangschool

van der Palmstraat 49 - 2802VD - Gouda

Telefoon: ​0182 601035
Of: 06 42990758

Facebook icon
LinkedIn icon

Website by BlinX Support