Leerlingen aan het woord

Roodhapje - Leonie van der Wal

Roodhapje
Leonie van der Wal zong de hoofdrol in de kerstproductie van Holland Opera 2015. De kersverse muziek geschreven door Steven Kemperman.  Hieronder enkele recensies:

Tweemaal onderbreekt het mobieltje van Roodkapje, geweldig gespeeld en gezongen door Leonie van der Wal, de voorstelling  - Lees meer in de Theaterkrant
Recensie 20 december 2015, De Theaterkrant 

"De twee zangeressen, sopraan Leonie van der Wal en mezzosopraan Madieke Marjon, zingen kristalhelder en wisselen net zo snel van jas en mantel als van rol" - De Volkskrant
"De zangeressen Leonie van der Wal en Madieke Marjon spelen en zingen fris en aansprekend." - NRC

 


Zangles bij Anjo maakt mij altijd vrolijk! Zingen doe ik al jaren, en het liefst de hele dag door. Ik wilde nog beter leren zingen en mezelf verbeteren, en zo kwam ik via een vriendin bij Anjo terecht. Wat doe je nou eigenlijk precies als je zingt? Ik had geen idee, je doet het gewoon. Maar door zangles bij Anjo ben ik me er nu veel meer van bewust. Letten op je ademhaling, ruimte maken, richting geven, kaak laten zakken, de tekst overbrengen, enzovoorts.

‘Kijk eens in de spiegel’, ‘doe eens dit met je handen’, ‘probeer het eens terwijl je denkt aan…’, ‘laat het stromen!’ - Anjo weet altijd hoe het nog mooier kan, en ondertussen leer je daar natuurlijk heel veel van!

Ik zing graag moderne muziek (pop, jazz), maar Anjo liet mij ook kennis maken met klassieke zang, en ik bleek het nog te kunnen ook! Vooral de afwisseling van genres maakt het leuk, en Anjo maakt steeds weer een nieuwe selectie voor me. Ik heb elke week les, en het bevalt me erg goed. Anjo is gewoon een hele goede en leuke zanglerares!

Ellen van Drie (19)

 


Op de fiets, tijdens de afwas of zelfs onder de douche: ik heb altijd al graag gezongen. Ook had ik al eens in een koor gezongen. Maar een paar jaar gelden wilde ik toch meer met zingen doen; ik wilde verder komen. Bij Anjo heb ik geleerd om mijn adem en mijn stem beter te gebruiken en ik voel me nu vrijer, ik zing makkelijker en met meer zelfvertrouwen.

We beginnen een les bijvoorbeeld met een paar ademhalingsoefeningen of met een teloefening. Dan doen we zangoefeningen, variaties op toonladders. Daarna zing ik een lied dat ik thuis ingestudeerd heb. Anjo begeleidt op de piano en geeft aanwijzingen.

Wat ik erg prettig vind is dat de aanwijzingen van Anjo heel helder zijn. Ze hoort precies wat ik wel en niet goed doe en ze kan goed uitleggen wat ik kan verbeteren. Maar als ze iets mooi vindt, zegt ze het ook! Elke les leer ik meer. Het belangrijkste voor mij is dat ik erg veel plezier heb in de lessen. Het is heel ontspannend om even met niets anders bezig te zijn dan met muziek.

Juliëtte Weitenberg (48)

 


In ieder geval wil ik je bedanken, want ik heb in de afgelopen maanden ontzettend veel van je geleerd en daar zal ik ook nu zeker profijt van blijven ondervinden bij 't zingen op koor, in de kerk en waar dan ook.

En nog een persoonlijk complimentje: ik vind het knap hoe je met je leerlingen omgaat, ze op hun gemak kunt stellen, hoe je mensen aanvoelt en vertrouwen in hun kunnen uit blijft spreken!

Janine

 

Anjo van Hemert - Zangeres & Zangschool

In Gouda: van der Palmstraat 49 - 2802VD - Gouda
In Pijnacker: Buurt & Zo - Prins Hendrikstraat 28 - 2641HK - Pijnacker

Telefoon: ​0182 601035
Of: 06 42990758

Facebook icon
LinkedIn icon

Website by BlinX Support