Klassieke zangles

Klassieke zangles

We beginnen de zangles altijd met een zangoefening. Hiermee warmen we de stem op en werken we aan een technisch aspect waar jij op dat moment aan toe bent in je ontwikkeling. Het doel van klassiek zingen is te zingen met voldoende ademsteun zodat je met "een open keel" kan zingen. Hierdoor heb je een heldere klank die mooi op toon is. Je leert dus Zuiver zingen. De resonantie die daardoor ontstaat helpt je daarbij. Als je spieren iets nieuws gaan leren, vergt dat oefening, . Door te herhalen kun je het steeds sneller weer oproepen. Zo gaat je techniek steeds beter "zitten". Als je techniek goet "zit", is het steeds makkelijker om je lied te performen. Natuurlijk wil je dat je boodschap van je lied goed overkomt , daarom werken we aan je tekstbehandeling en frasering. Zo kun je betekenisvol en geëngageerd je lied of aria op jouw concert zingen; of bijvoorbeeld voor je partner op jullie huwelijk of op een familiereunie.

Lesonderdelen zijn dan ook: Ademsteun, Klinkervorming, Lenigheid, Snelheid, Legato, Staccato, Zanghouding maar ook Expressie en Frasering. In de klassieke zangles komt ook bladmuziek lezen aan de orde. Je leert in de les noten lezen, toonsoorten, ritme en tellen.

Repertoire

In de klassieke Zangles maak ik gebruik van de methodes Lütgen, Vaccaï, Marchesi en Sieber. Elke oefenlied van deze oude meesters heeft zijn eigen leerdoel. Je leert dus in de context van een muziekstuk.

Daarnaast gaan we jouw repertoire opbouwen en uitbreiden. Kies je voor een Lied in het Duits, Frans, Spaans of Italiaans? Dit kan zijn van Franz Schubert, Gabriel Fauré, Manuel de Falla of Guiseppe Giordani? Door mijn ruime kennis van deze talen, help ik je met de uitspraak. Ook werken we aan de betekenis van de tekst, gedicht of verhaal

Of kies je voor een Opera Aria zoals Nessun Dorma uit Turandot( voor een tenor) de Habanera uit Carmen van George Bizet ( voor een mezzo- sopraan)  of Casta Diva uit Norma van Bellini ( voor sopraan)? Jij mag het zeggen!

Klassieke Zangles in Zangschool Anjo van Hemert

Crossover

Je kunt ook kiezen voor Crossover; een genre, wat klassiek met pop vermengt en waarvoor een licht klassieke stem wordt gebruikt. Sarah Brightman is een beroemde zangeres in dit genre. Ook de klassieke musicals kunnen tot het repertoire behoren (Bernstein’s West Side Story, the Phantom van Andrew Lloyd Webber, musicals van Schönberg, Kurt Weil et cetera).

Duetten

Duetten zijn ook een mogelijkheid. Als je alleen op les komt kunnen we samen een duet zingen, maar je kunt ook iemand meenemen. Ook kan ik je aan iemand koppelen, zo ontstaat er een nieuw zangduo! Het is mogelijk om individuele zanglessen af te wisselen met je vaste zangpartner. Zo werk je aan je eigen techniek, als ook aan harmonieuze samenzang. Herbstlied van Mendelssohn, het Kattenduet van Rossini of het Bloemenduet uit Lakmé zijn heerlijk om te doen.

Leerlingenmiddag

De Leerlingenmiddag vind twee keer per jaar plaats. Ik bied je een podium en zo kun je je lied voor publiek ten gehore brengen. Ton van der Voort is mijn vaste pianist en hij zal je begeleiden.  Normaal gesproken is dat in de gezellige muziekstudio aan de van der Palmstraat in Gouda. Vanwege de Corona maatregelen was het de laatste keer in een ruime zaal. Zo kon iedereen voldoende afstand houden.

 

Anjo van Hemert - Zangeres & Zangschool

van der Palmstraat 49 - 2802VD - Gouda

Telefoon: ​0182 601035
Of: 06 42990758

Facebook icon
LinkedIn icon

Website by BlinX Support